‘Three Beauties’ di Cappadocia Dibanjiri Pelancong

Lokasi “Three Beauties”, salah satu simbol Cappadocia, yang menawarkan kepada para tamunya pemandangan luar biasa dengan kekayaan alam, sejarah dan budaya, dibanjiri oleh pelancong tempatan dan asing.

Terdiri dari tiga cerobong peri bersebelahan yang didefinisikan sebagai bapa, ibu dan anak di daerah Ürgüp Nevşehir, “Three Beauties” menarik perhatian pelancong sepanjang masa sepanjang tahun.

Walaupun jenis baru coronavirus (Covid-19), kepadatan pengunjung di kawasan ini, yang telah menjadi destinasi popular bagi pelancong domestik dan asing, terus berlanjut sepanjang hari.

Datuk Bandar Ürgüp Mehmet Aktürk menyatakan bahawa kawasan landskap telah dikunjungi oleh orang-orang yang ingin berkongsi foto di media sosial.

Menjelaskan bahawa mereka membuat pelbagai hiasan untuk peminat fotografi di sekitar kawasan di mana cerobong dongeng yang disebut “Three Beauties” berada, Aktürk,

“Peningkatan kepadatan setiap hari membuat kita sangat gembira.” katanya.

Pelancong Argentina, Julian Del Rosario, yang bepergian dengan rakannya, menyatakan bahawa dia mengambil gambar cerobong dongeng dan menyaksikan pemandangan di kawasan yang dia datangi, atas nasihat para pemandu.

Dengan menyatakan bahawa kekayaan visual Cappadocia jauh lebih mengagumkan daripada apa yang mereka lihat dalam foto-foto itu, Rosario berkata, “Kami sangat kagum dengan bukit, keindahan alam dan keramahan orang. Tempat ini menimbulkan kegembiraan bagi kami.” katanya.

Nesrin Gök, yang berasal dari Antalya bersama rakan-rakannya untuk mengunjungi wilayah itu, mengatakan bahawa dia menyukai Cappadocia untuk pertama kalinya dan merancang untuk melawat lagi tahun depan pada musim panas.

Bir cevap yazın