Pingat Emas untuk Juruwang Turki yang Tinggal di Amerika Syarikat

Aslı Mühürhancı Knowles, Eskişehir, yang bekerja sebagai juruwang di sebuah kedai runcit di Florida, AS, dianugerahkan pingat emas oleh pengurus tempat kerja dengan tulisannya “Mari kita pakai topeng telus untuk tersenyum di tempat kerja” di media sosial.

Aslı Mühürhancı Knowles berkongsi cadangannya “Mari kita memakai topeng telus untuk tersenyum di tempat kerja” di akaun media sosialnya bulan lalu.

Ketika pelakon Hollywood John Krasinski menyokong siaran ini di akaun media sosial peribadinya, cadangan itu bergema di negara ini.

Para pegurus Knowles juga memberinya penghargaan dengan memilihnya “kakitangan yang paling sensitif dalam proses wabak Covid-19”.

Dengan menyatakan bahawa dia menerima ribuan pesan tahniah setelah berkongsi, Knowles mengatakan bahawa eksekutif kanannya di tempat kerja mengucapkan tahniah kepadanya,

“Sebagai orang Turki, saya bangga telah membuktikan bahawa kita adalah orang yang menghormati dan mengambil berat tentang pekerjaan mereka di mana sahaja kita berada. Eksekutif kanan di tempat kerja saya juga telah memberi penghargaan kepada kepekaan saya. Terima kasih banyak. Saya bertujuan untuk lebih menyokong tempat kerja saya semasa proses pandemi.” katanya.

Bir cevap yazın